Kunnskap fra ingen ting

I visse kretser kan det virke som at det er en skam å innrømme at du ikke vet noe om et emne. Isteden skal du heller dikte opp en rar teori og holde fast ved den med jerngrep, eller så skal du stole på hva andre kunnskapsløse dikter opp.

Var på en grillfest forrige helg der de fleste er hva man kaller for hippier. De er godhjertede og snille, men deres syn på verden er blindet av ganske så ekstrem altruisme. De har en mening om hvordan verden er, og ikke minst burde være, dessverre har det svært lite med realiteten å gjøre.

Det ble først påstått at kjemikalier er en slags nymotens ting. Så mat som har et organisk opphav er å favorisere over vanlig mat, som påståelig er proppfull av kjemikalier. Noe som ble ytret mens de fleste av oss drakk alkohol. For å ikke nevne, de fleste nøt en sigarett etter maten — toppen av ironi.

Salt er en kjemikalie, så om man ikke overdriver bruken er den langt fra farlig — det samme med sukker.

Neste gullkorn var jo når noen siterte en eller annen ignorant som hadde poengtert at mennesker er de eneste dyrene på denne planeten som betaler for sitt opphold her — dyr lever gratis. At jeg poengterte at penger er bare en mer avansert måte å drive byttehandel på ble fort ignorert. Så å videre poengtere at om vi hadde levde som dyr hadde vi ikke hatt noe av de vi nøt, spesielt i kvalitet, den kvelden. For å ikke glemme at de fleste av oss hadde nok allerede vært begravet pga ekstremt lav levealder når man ikke har kunnskap om medisin, ernæring og hygiene.

Prøv å gå til den nærmeste Apple butikk for å betale for en iPad med en ku eller to, det vil nok ikke gå så greit.

Det siste utsagnet som kan få de fleste til gi opp håpet for menneskeheten var påstanden at vi lever i et konservativt samfunn. Basert på tanken at vi forventer at folk skal oppføre seg respektfullt i det offentlig, som påståelig hindrer mennesker å leve et fritt liv. Om man ser tilbake i historien, og man trenger ofte ikke se lenger enn bare 50 år tilbake, så vil man finne at alt var ikke bedre før.

Homofili var en gang kategorisert som en psykologisk lidelse i DSM. Ganske konservativt spør du meg.

Om noe er konservativt så er det å tro at alt var bedre før, og tviholde på usannheter og påstander som ikke er basert på fakta. Det er langt mer progressivt å kunne innrømme om man ikke forstår noe og forsøker å se til at alle trives i et samfunn, isteden for å la visse grupper gjøre som de selv vil uten konsekvenser. Så klart, hva du gjør i ditt eget hjem er og skal være din sak, så lenge du ikke plager naboen med det.

Ikke rart det å bli kalt hippie er ofte sett på som negativt når de kommer med slike påstander.

Ironisk nok er hippier som er de konservative, når de tviholder på tanken at det var bedre før og nekter å akseptere ny, faktabasert informasjon. For argumentet at alle skal få gjøre som de vil er bare en kamuflasje for å mene; så lenge du gjør hva vi finner akseptabelt er det greit, for alt som går mot våre verdier er vi imot. Plutselig er det å være hippie ikke så fritenkende og progressivt lenger.

Reklamer