Gni en potet på hodet

Jeg tuller ikke, prøv det. Føler du deg syk, kanskje litt deprimert eller har en vond rygg, ta en potet og gni den mot hodebunnen din. Da blir du frisk som en fisk, det kan jeg love deg. Så klart, om du stoler på samme bevisføring og logikk som homøopater bruker.

Disse luringene mener at om man tynner ut en væske så vil det bety at den får en kraftigere effekt og at vann har et slags minne. Rart nok har ikke vann minne før du blander din magiske heksebrygg med den magiske ingrediensen, for ellers ville det jo også husket at det en gang har hatt litt dritt og piss i seg. Noe disse kvakksalverne ikke evner å forklare hvorfor.

Det kan nok være at homøopati er på like linje med avføring, full av dritt.

Vi rister på hodet når vi ser noen røyke eller tar seg en snus, mens vi viser til at vi vet at nikotin er langt fra sunt. Men homøopati, som ikke har annet en anekdoter som bevis svelger vi uten mye motstand fra vår egen brekningsrefleks.

Homøopati er kanskje ikke så stor butikk i Norge som i Australia, selv om nordmenn kan være svært så godtroende om du er påståelig nok — Snåsamannen for å nevne en annen lurendreier. Men det kunne vært bedre i Norge. At det kan selges på et apotek er rett og slett krenkende mot vitenskap og sunn fornuft.

Det er så klart kanskje litt vanskelig å lage en lov mot noe som ikke fungerer, men på den andre siden burde det ikke være noe problem å forhindre salg av noe som ikke holder hva det lover. Om en forpakning med missvisende tekst om mat kan havne i klammeri fordi at den ikke er ærlig mot forbrukeren, som at saft med smak av kiwi ikke har nok kiwi i seg, men noe som er det ikke finnes vitenskapelig bevis for ikke får noen konsekvenser er jo bare ren idioti.

Heldigvis finnes det ingen begrensing på hvor mye en kan latterliggjøre disse kvakksalverne. Noe de ofte klarer fint på egenhånd når de ikke evner å lese vitenskaplige publikasjoner som sier ordrett at de ikke fant noen bevis for at homøopati fungerer. Dessverre for dem så er det nevnt i konklusjonen, noe som de ser ut til å ikke orker å lese seg til.

Her tuller jeg faktisk ikke. Homøopater har sent meg vitenskaplig forskning de mener beviser at homøopati fungerer, men har elegant ignorert den delen av forskningen der forskerne konkluderer at de ikke fant noe bevis for at homøopati fungerer.

Disse idiotene burde bli beskyttet mot seg selv, men først og fremst fra resten av befolkningen. Homøopati hører ikke hjemme i et samfunn som burde være opplyst, der de fleste, en håper så klart, er godt opplyst på hva som er fakta og vrøvl.

Reklamer