Snus på helsa løs

I det siste har jeg sett at media i Norge har valgt å starte en sværtekampanje av snus. Greit nok at det er ikke den type produkt som er regnet som en vital del av en sund kost. Men, så er heller ikke alkohol, ha ubeskyttet sex eller kjøre 200 km/t på en motorvei der fartsgrensen er satt till 100 km/t.

Det skal ikke mye alkohol til før man øker risikoen for å få kreft, men vi stigmatiserer ikke de som drikker alkohol i moderate megder eller snakker om å forby det.

Vi adverer mot ubeskyttet sex, men vi har ikke gått så langt at vi vurderer å forby sex mellom ugifte, voksne mennesker.

Blir du tatt i 200 km/t der fartsgrensen er 100 km/t vil du få en klekkelig bot, kanskje også miste lappen. Men igjen så snakker vi ikke om forbud av bil eller å begrense bilens ytelse til maks 100 km/t.

Tar man seg tid så vil man raskt finne en del studier som regelrett sier at, det er en risiko med snus, men at de kan ikke konkret si at svensk snus vil med 100% sikkerhet gi deg kreft.

Til og med svenske Cancerfonden sier selv at snus ikke er sunt, men ettersom de ikke finnes noen enighet i forskningen kan de ikke gå ut med å si at svensk snus kan gi deg kreft.

Det er kanskje ikke så rart at mange er fristet til å si at det var bedre før. Det er nok mye sannhet når de eldre sier at livet var enklere før i dagen. Var du fornøyd med livet, hadde lite å klage på og så ut som helsa var grei nok i dag — vist faen skulle du få nyte litt alkohol og tobakk om du ville.

Det som er sikkert er at vi alle skal dø, så det burde vel få være opp til oss selv om vi skal få nyte litt ekstra i ny og ne.

Elle kanskje vi skal forby alt som har en risiko?
Det kan bli et artig liv.
Leve på ris og vann for å være på den sikre siden.

Eller kanskje ikke, da ris fra visse områder kan ha veldig usunne sporstoffer i seg, og vann kan jo være urent det også.

Kanskje vi skal bare slutte å leve. Stoppe med det vi gjør her og nå, og sulte ihjel for å være på den sikre siden. Alt rundt oss vil jo drepe oss sakte men sikkert uansett, så hvorfor ikke bli ferdig med det nå enn å vente en hel livstid med denne uvissheten.

Kanskje vi skal først forby disse idiotene som heletiden skal syte om hvor usunt alt er?

Faen heller! Nå trenger jeg en solid dose med nikotin fra nydelig svensk snus, importert på egenhånd til Australia.

Reklamer