Noen blir rike og andre eter drit og dør

I boken Generation of Swine finner man en av Hunter S. Thompsons kjente sitar, it’s a strange world. Some get rich and others eat shit and die.

Det kan virke litt brutalt å si noe slikt, men Hunter S. Thompson var ikke den personen som pyntet på sannheten. Det var det som gjorde ham så unik. Ingen kompromiss.

Ærlighet over alt annet.

Boken ble publisert i 1998, men sitatet kan nok betegnes som en evig sannhet. En sannhet som antageligvis ikke vil endre seg de neste årene som kommer.

Vi mennesker er rare sådan. Visse ting endrer vi med glede når vi ser hvor feil noe er, men andre ting klarer vi bare ikke endre. Ikke for at vi ikke vil, men for at vi er for glad i å ta tak i ting med silkehansker.

Når vi forsøker å ta tak i noe så blir det ofte ganske krampaktig, så ender med å tryne med stor blest. Ikke for at vi gjorde noe feil, men for at vi ikke var villig til å gå langt nok.

At folk ender opp som svindlere, og rike sådan, er ikke bare for at de er svin, men for at de vet det fungerer, og at resten vil bare se på uten å løfte en finger.

Vi kan sitte der med all den gode samvittigheten i verden, stryke vårt blodsprengte ego og bedyre at vi i det minste har god samvittighet, men hva spiller det for rolle om det ikke gir fremgang?

Og det er dette som gjør denne mediakrisen så absurd. Noe må gjøres, men lite skjer.

Ellipsen ovenfor representerer ca 510 ord med tekst om hvordan media og lesere har begge trynet i gruset når det kommer til denne krisen som skjer verden over.

Årsaken at jeg unnlater den teksten er for at det er lite hensikt å snakke om det egentlig.

Mediakrisen i Norge er minimal sammenlignet med hva jeg ser her i Australia, men det er samme problem. Istedet for å finne ut hvordan å løse problemet så blir lite gjort.

Journalister blir sparket i alle retninger fordi pressen ser ut til å tro at det er nedskjæringer som er løsningen istedet for å tenke nytt.

For å øke arbeidsledighet har alltid vært en god måte å styrke et lands og et selskaps økonomi … istedet for å ta ett skritt tilbake, få en oversikt av hva som ikke fungerer.

Hunter S. Thompson hadde rett. Dette er en rar verden. Noen blir rike og andre eter drit og dør. Noe vi aksepterer, så lenge det ikke er vi som eter drit. Og må vi eter drit så sier vi til oss selv at det er bare slik det er. Eller så har vi spist så mye dritt at vi ikke vet noe bedre.

For å sitere en annen god journalist, Edward R. Murrow,
Good night,
and good luck.

Reklamer